Standaard
flexibiliteit

Redundantie

Besturings
systemen

E-mail

Kosten

Systeembeheer, met name in kleinere organisaties, kent een aantal bijzondere uitdagingen.
Vanuit de gebruiker bekeken is vrijheid onontbeerlijk. Juist in kleinere organisaties werken individuele gebruikers vaak met verschillende programma's en worden er nogal eens wijzigingen doorgevoerd. Denk hierbij aan handige hulpprogramma's of aan bijvoorbeeld een elektronische catalogus van een leverancier.
Vanuit beheerders-oogpunt is het ‘dichttimmeren' van de computers de eenvoudigste oplossing. Op die manier kan voorkomen worden dat gebruikers storingen veroorzaken die vaak moeilijk te verhelpen zijn.

De hierboven beschreven paradox lossen wij op door de door u gewenste software te installeren en vervolgens een kopie te maken van de gehele harddisk. Op deze wijze kunnen we verantwoording nemen voor de geïnstalleerde systemen zonder beperkingen op te hoeven leggen aan het gebruik.

Redundantie, het dubbel uitvoeren van kritische systemen, is onze tweede natuur (én de eerste!) .
Elke harddisk gaat een keer kapot, elke stroomgroep valt wel eens uit en elk mens maakt fouten. Door op een slimme manier zaken dubbel uit te voeren kan de impact van storingen geminimaliseerd worden.

Kritische taken zoals inloggen, bestandsopslag, backup, firewall en dergelijke worden op twee volledig gescheiden machines geïnstalleerd. Storingen aan welk onderdeel van een machine dan ook worden vanzelf opgevangen door de andere machine.
De organisatie is hierdoor verzekerd van een ongestoorde werking van de server, zelfs als er iets onverhoopt misgaat.

Windows 98, NT, 2000 of XP, SuSE, RedHat of Gentoo Linux, Apple, OS/2, DOS… Besturingssystemen in overvloed!
Het besturingssysteem dat de werkplekken gebruiken maakt ons niets uit; u zegt het maar. Een computer is een gereedschap en elke gebruiker heeft zijn specifieke voorkeuren. Onze server kan met allemaal overweg en er is dus geen enkele reden om ‘verouderde' of ‘exotische' systemen te vervangen of om medewerkers te dwingen een nieuw systeem te leren.

Het beheer van e-mail is een uitdaging op zich. Hiervoor zijn twee belangrijke oorzaken aan te wijzen.
Ten eerste is e-mail ‘vluchtig' van nature. Een bericht dat eenmaal bezorgd is in uw postbus wordt door de verzender niet langer gecontroleerd. Als het bericht verloren gaat voordat u het gelezen hebt dan weten zowel de verzender als uzelf niet direct dat er iets mis is gegaan.
Een tweede uitdaging in e-mail-beheer heeft te maken met het gebruik van e-mail-programma's als opslagmedium. Veel gebruikers hebben de neiging berichten te bewaren zodat ze er later nog in kunnen zoeken. De benodigde opslagruimte voor alle berichten inclusief bijlagen is zo groot dat dit zelfs op een lokaal netwerk voor performance-uitdagingen kan zorgen.
Daarom wordt de mail vaak op de lokale harddisk van de gebruiker opgeslagen wat weer consequenties heeft voor de storingsgevoeligheid.

Wij kunnen in overleg met de gebruikers de e-mail zó opzetten dat berichten niet meer verloren kunnen raken, zelfs niet als het mailbestand beschadigd raakt.

De kwaliteit van een operationeel systeem bestaat uit de kwaliteit van het ontwerp vermenigvuldigd met de kwaliteit van het beheer. Veel dure hardwareoplossingen zijn zó geavanceerd, dat geen beheerder het overzicht nog heeft. Hierdoor neemt de kans op (menselijke) vergissingen enorm toe met als gevolg een minder stabiel systeem.

Onze oplossing is gebaseerd op open standaarden en is ontworpen voor continue probleemloze dienstverlening. Daardoor is het beheer overzichtelijk en wordt de kans op fouten geminimaliseerd.

Doordat wij de gehele inrichting overzien kunnen we er onvoorwaardelijk verantwoordelijkheid voor nemen. Wij hoeven het dan ook niet te hebben van uurtje-factuurtje-klussen; we spreken met u een vast maand- of jaarbedrag af en vallen u verder niet lastig.